kunst & kookArabische kookworkshop

De Arabische keuken kent zoveel bijzondere recepten en bijzondere smaken. Dit willen we graag met je delen. Dus schuif aan tijdens deze leerzame en ongedwongen kookworkshop. Zeker weten dat je geïnspireerd en met een glimlach op je gezicht huiswaarts keert!

De Arabische keuken, wat een inspiratie!

Gelegen in een prachtige multiculturele wijk in het centrum van Amsterdam zijn we door onze Arabische buren geïnspireerd tot het geven van deze workshop.

 

De invloeden van zowel de Mediterrane als de Afrikaanse keuken zorgen voor de meest uiteenlopende en smaakvolle recepten. Tijdens deze kookworkshop maak je kennis met veel verse ingrediënten en kruiden die doorgaans erg goed verkrijgbaar zijn. Veel voorkomend zijn bijvoorbeeld saffraan, komijn, kaneel, peterselie, koriander, olijfolie etc.

 

Tijdens de kookworkshop maken jullie 6 tot 8 verschillende gerechtjes.

 

Een greep uit de gerechtjes die vaak op het menu staan:

Tajine (vegetarisch en/of vlees), hummus, garnalen in chermoula, briouats, dadeltaart, Marokkaanse thee en nog veel meer.

 

 

Vragen?

Neem dan snel contact met mij op. Ik beantwoord graag alle vragen die je hebt.

Meer info?

Boeken vanaf

  • vanaf €54,00 p.p.
  • vanaf 10 personen
  • 3 uur
  • optioneel uit te breiden met stadswandeling, inclusief route, inkooplijst en culinaire stop. (+ € 18,50 p.p.)
  • gezamenlijk schilderij maken als aandenken ( + € 5,00 p.p.)

 

Optioneel Stadswandeling en Arabische kookworkshop

Je kunt ervoor kiezen om vóór aanvang van de Arabische kookworkshop een stadswandeling van 1,5 uur te gaan maken door het multiculturele en mooie stadsdeel Oost. Je krijgt tijdens de wandeling een inkooplijstje mee en de adressen van onze favoriete Arabische supermarktjes in de buurt. Daar koop je verschillende ingrediënten die we tijdens de kookworkshop zullen gebruiken. Je zult je misschien verbazen over het prachtige aanbod van ingrediënten die je in deze winkels kunt vinden.

Tijdens de wandeling maak je ook nog een culinaire stop alvorens je naar de kookstudio loopt.

 

 

Een kijkje in de keuken van Kunst&Kook

Onze keuken
Tajine
Koken met elkaar
Briouats
Kookworkshop
Tajine