Een (ont)spannende kookwedstrijd waarbij de deelnemers flink moeten samenwerken en onderhandelen en de sterren van de hemel koken.

De gasten worden na aankomst in drie of vier teams verdeeld en krijgen kookschorten in een eigen kleur. Elk team krijgt de opdracht om twee gerechtjes te maken met de ingrediënten uit een grote “mysterie-box” die gevuld blijkt met zeer uiteenlopende unieke ingrediënten. De ingrediënten uit de boxen passen niet altijd goed bij elkaar en willen teams hun opdracht goed uitvoeren zullen ze ingrediënten moeten ruilen met de andere teams.

Naast de “Mysterie-boxes” zorgt Kunst&Kook voor een ruime voorraad “neutrale ingrediënten” dat zijn ingrediënten die door elke groep mogen worden gebruikt. Denk aan: gedroogde kruiden, sauzen, smaakmakers, etc.

Een heerlijk uitdagend bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest waar de deelnemers worden uitgedaagd op een vernieuwende manier samen te werken en te zorgen voor een prachtig en tongstrelend resultaat. De gemaakte gerechten moeten overtuigend gepresenteerd worden door de trotse koks. De kookresultaten zijn elke keer weer enorm verassend!

Een professionele jury beoordeeld de teams op basis van hun samenwerking, creativiteit, presentatie en natuurlijk smaak en presenteert dit aan het einde op amusante wijze. Voor de winnaars is er een culinaire prijs te winnen.