Wat een smakelijke keuken heeft Portugal. Hoog tijd om deze keuken eens nader te onderzoeken!

Zelf ben ik verrast door de bijzondere smaakcombinaties die je in de Portugese keuken tegenkomt. En ook sta ik te kijken van de grote hoeveelheid specerijen die worden gebruikt.

Denk bijvoorbeeld aan piri piri (kleine, vurige chilipepers), witte peper, zwarte peper, saffraan, paprika, kruidnagel, piment, komijn, kaneel en nootmuskaat, kaneel, vanille, citroenschil, sinaasappelschil, anijs, kruidnagel en piment. Daarnaast gebruiken ze veel knoflook en uien, evenals; laurier, peterselie, oregano, tijm, munt, marjolein, rozemarijn en koriander komen het meest voor.

Tijdens de Portugese kookworkshop Portugees menu passeren bijna al bovengenoemde specerijen de revue.

Tijdens deze kookworkshop zullen vis- en vleesgerechten worden gemaakt. Maar ook voor vegetarische deelnemers is de workshop heel geschikt. Het wordt smullen, dat is zeker.

En dat de Portugese ongelofelijke zoetekauwen zijn wist ik ook niet. De toetjes keuze is reuze. Ik heb een heel bijzonder dessert voor jullie uitgezocht!

Het allerbelangrijkste van samen koken is de interactie en verbinding tussen de gasten. We zorgen, samen met jullie, voor een gezellige en leerzame middag of avond. Natuurlijk krijg je de recepten na afloop via een e-mail toegestuurd.